Machine Learning

Irion maakt gebruik van verschillende soorten leeragoritmes, zoals supervised learning, unsupervised learning, en transductie. Deze technieken worden gewoonlijk gecombineerd met taaltechnologie, en met formal concept analysis, informatie-extractie and simplex regelgebaseerde deductie om oplossingen voor klanten te realiseren. In het bijzonder wordt supervised learning gebruikt voor ons classificatiesysteem. Hier wordt het gecombineerd met bijzondere vorm van taaltechnologie, namelijk statistische operaties op geannoteerde en genormaliseerde text corpora, domeinkennis uit thesauri en andere controlled vocabularies, en semantische netwerken.

Irion ontwikkelde zo haar eigen mix van gecombineerde technologieën om de prestaties van het classificatiesysteem te optimaliseren. Deze combinatie zorgt ervoor, dat ons classificatiesysteem in situaties buiten de universitaire laboratoria, dus in het echte leven, niet alleen beter presteert dan de meeste andere classificatiesystemen in de wereld, maar per oplossing ook aanzienlijk minder ontwikkeltijd vraagt.

Een spectaculair recent voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een IPTC-classificatie voor zowel het Italiaans als het Spaans, die we samen met onze partner LexisNexis in slechts drie maanden tijd ontwikkelden.